Viognier Gran Reserva 'Pedregoso' - ristorante La Mia & winkel Pasta Casa

Viognier Gran Reserva ‘Pedregoso’

Regio: Limari Valley, Chili

Druif: viognier

Proef: Smakelijk en sappig

Bodem:  klimaat is hier koel

Beschrijving: De zuren zijn natuurlijk, en zelfs wat aan de hoge kant, door de koele omstandigheden. Daarom is er voor gekozen om hem wat restzoet (9 gram) mee te geven. Dat zorgt voor een uitstekende balans. Een heerlijk, verleidelijk glas wit. komen voor 90% uit de Tabalí-wijngaard, op 24 kilometer van de kust, waar oude stokken Viognier staan aangeplant. Dit levert druiven op met een krachtige smaak en mooie zuren. Hij wordt op het fruit gemaakt, helemaal op roestvrij staal. Naar Limarí bijvoorbeeld, een paar honderd kilometer ten noorden van hoofdstad Santiago. Het klimaat is hier koel, maar mits niet al te dicht bij de kust aangeplant voelen ook Rhônedruiven als Syrah en Viognier zich hier zeer goed thuis. De druiven In Chili doen ze niet aan clichés. Denk dan ook niet dat Chilenen blijven hangen in het succes van hun Carmenère, Cabernet-Sauvignon of Sauvignon Blanc. Het is hier altijd weer grenzen verleggen, naar andere druiven en vooral ook koelere streken.

Dé plek voor een vleugje Italië
op Nederlandse bodem.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
en wij houden je op de hoogte.

v