Transversal Reserva Especial Red Blend - ristorante La Mia & winkel Pasta Casa

Transversal Reserva Especial Red Blend

Regio: Limari & Maipo, Chili

Druif: cabernet sauvignon, syrah, cabernet franc, malbec

Proef: Vol, rond en geconcentreerd in de smaak. Goede spanning, flinke maar rijpe tannine maken deze wijn gebalanceerd en gul.

Geur: Duidelijke tonen van donker fruit zoals bramen, zwarte bessen en blueberries, aangevuld met zoete specerijen als vanille, kruidnagel en zoethout.

Bodem: kalksteen 

Beschrijving: Deze Transversal Reserva Especial Red Blend is een combinatie van vier druivenrassen uit vier verschillende wijngaarden. Syrah komt uit het relatief koele Valle de Limarí, een van de noordelijkste wijngebieden van Chili. Hier ligt de Talinay Vineyard, een bijzondere wijngaard dankzij de kalkstenenbodems (want die zijn er niet veel in Chili). De wijngaarden liggen twaalf kilometer van de kust en pakken dus veel verkoeling mee. \

Alle druiven worden met de hand geoogst en in kratten van maximaal 20 kilo vervoerd om beschadiging te voorkomen. Na het ontstelen worden de druiven opnieuw gesorteerd. Alleen de beste – de rijpste – druiven gaan door naar de vergistingstank. Ze maken gebruik van kleine RVS tanks om de druiven en eventueel percelen apart te vinifiëren. Na de vergisting rijpt de wijn 20 maanden in Frans eiken.

Dé plek voor een vleugje Italië
op Nederlandse bodem.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
en wij houden je op de hoogte.

v