Malbec La Posta 'Fazzio' - ristorante La Mia & winkel La Mia

Malbec La Posta ‘Fazzio’

Regio: Mendoza, Argentinië

Druif: malbec

Proef: Rijp en peperig , krachtig en intens, lichte stevigheid, maar blijft mooi rijp, met goede zuren door de hoogte. Krachtige en intense rode wijn.

Geur: Geconcentreerd zwart fruit, pruimen en kersen, vanille, toast, balsamico, verleidelijk en breed.

Beschrijving:  Laura Catena –dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena- zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg. 
Domingo Fazzio, ook wel de dansende boer die van vrouwen houdt, is de 3e generatie. Zijn Italiaanse grootvader reisde in 1917 af naar Argentinië voor een beter leven. Domingo breidde het familie bedrijf in 2005 uit en kocht 100 hectare land in Tupungato, waar deze wijn vandaan komt. Hij noemde hem ‘El Nuño Francisco’ om zijn vader te eren. De bodem bestaat uit leemachtige grond, met kalkrijke steenachtige ondergrond, goed voor wortelontwikkeling en goede drainage. De wijngaard in de Uco Valley, ligt ideaal op 1100 meter hoogte, aan de Tunas rivier, waaruit het irrigatiewater komt. Door de hoge ligging van de wijngaard is het een heerlijke intense malbec. De wijn rijpt een jaar in 2/3 jaar gebruikte Frans eiken vaten, het andere deel in RVS tanks. Dat rondt deze wijn prachtig af, en levert een heerlijke, gulle en complexe rode wijn op.

Dé plek voor een vleugje Italië
op Nederlandse bodem.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
en wij houden je op de hoogte.

v