Chianti Classico docg 'Brolio' - ristorante La Mia & winkel Pasta Casa

Chianti Classico docg ‘Brolio’

Regio: Toscana, Italie 

Druif: sangiovese, colorino

Proef: Een elegante smaak, die wordt gekenmerkt door de nodige levendigheid en frisheid, met kersen en aangename zuren, in de afdronk een lichte stevigheid van wat tannines.

Bodem: De druiven komen van vijf verschillende bodemsoorten in Brolio: Macigno del Chianti (zandsteen), Scaglia Toscana (Galestro), Monte Morello (Alberese), Marine Deposit (zanderig met klei) and Ancient Fluvial Terrace (slibafzettingen met klei).

Beschrijving: De Brolio, een Chianti Classico, wordt gemaakt van 95% sangiovese, aangevuld met 5% colorino. De wijngaarden hebben een overwegend zuidelijke expositie, zodat de druiven zolang mogelijk van de zon genieten. Ze staan op verschillende hoogtes, tussen 280 en 480 meter. Hoe hoger de wijngaard, hoe groter het verschil tussen dag- en nachttemperatuur, wat bijdraagt aan het behoud van de zuurgraad.

Dé plek voor een vleugje Italië
op Nederlandse bodem.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
en wij houden je op de hoogte.

v